Veckan som gått har varit lugn och harmonisk. Vi har återgått till våra jobb och valpsysslorna i nuläget är inte speciellt betungande då Fräcka sköter allt. Vi väger de små regelbundet och konstaterar att de växer så det knakar. Det börjar nu att plana ut sig en del. 88:an som var störst vid födseln väger fortfarande mest men procentuellt är han den som ökat minst medans den minsta tiken Nogger är den som ökat mest.

Vi har haft besök av våra barn och barnbarn som hundarna gillar skarpt. Fräcka möter upp dem när de kommer och går glad i spetsen mot valprummet för att få visa upp de små. Än så länge är det se men inte röra som gäller.

I går fick de små glassarna för första gången smaka lite fast föda för att de små magarna sakta men säkert ska vänja sig. Nötfärs mosat i äggula serverades. Här pratar vi inte stora portioner precis. Alla fick en liten klump stor som en lillfingernagel ungefär. Första gången kan de ta lite tid innan de inser att detta är riktiga godsaker. Men ganska snart slickade/sög de i sig sin tilldelade ranson. Så i dag när vi gjorde om proceduren var alla 4 med på noterna direkt. Lite söligt blir det men Fräcka är med och håller ställningarna, så när måltiden är över är allt uppstädat och klart. Duktiga (hungriga) Fräcka!

Ögonen har så smått börjat öppna sig. För någon dag sedan såg vi att det började glimma lite i deras ögonspringor. När ögon väl öppnat sig tar det ytterligare några dagar innan de kan se. Valparna hör fortfarande inte, först på 21:a dagen räknar man med att de hör.

Vi har i dag haft besök av den stolte fadern, Sixten. Han fick så klart inte träffa de små utan fick sitta tålmodigt i bilen medans ”farmor” och ”farfar”, Sixtens husse och matte fick träffa de små juvelerna. Fräcka känner dessa väl och visade gärna och stolt upp de små. Så småningom kommer 88:an att flytta hem till pappa Sixten. Innan de åkte hem fick storasyster Tuffa träffa sin pappa vilket hon blev överlycklig för.

Lilla Nogger smiley

Trots bara 4 valpar är det trångt i mjölkbaren smiley

Gottigt smiley

Kvällstvätten smiley