I och med att valparna har passerat 2 veckor har de nu lämnat den neonatala perioden bakom sig och kommit in i den andra perioden som kallas mellanperioden. Mellanperioden varar mellan 14-21 dagar. Ögonen är nu helt öppna på alla. Och luktsinnet har utvecklats betydligt. Detta märks tydligt när Fräcka är i närheten och inte minst när de får sin delikata smakportion av nötfärs, som de nu får några gånger om dagen. Ungefär vid 18:e dagen uppträder lapningsförsöken, och det har vi tydligt sett på våra små. Så till helgen ska de bjudas på god majsvällning med nötfärs i. Det blir härligt söligt!

Motoriken har verkligen gått framåt. Nu är även bakbenen till hjälp för att hålla upp kroppen. Så klart är det de båda minsta flickorna som balanserar bäst på alla 4 ben. Men alla tar sig nu fram på 4 ben om än lite darrigt. Och vi ser för varje dag hur de blir allt mer stadiga på benen. Men än får de vänta några dagar på den stora utmarschen från valplådan. Den vakna tiden har också ökat, man räknar att valpens vakentid vid denna ålder är ca 35%. Glassarna har också utökat sin repertoar när det gäller ljud, de händer att de både smågläfser och morrar vilket hörs när de mer och mer börjar att upptäcka varandra. Som ni säkert förstår är det inga problem med att bara sitta långa stunder och beskåda dem och deras utveckling.

Fräcka har mått bra hela tiden efter kejsarsnittet. I söndags var Mikaela (vår svärdotter) här och tog stygnen och allt såg fint ut, så vi hoppas att läkningen på insidan är lika fin, vilket vi tror. Mikaela är också gudmor till vår U kull, ett självklart val då det var hon som hjälpte de små till världen. Mikaela är matte till S som föddes i Fräckas första kull. Så när våra små är mogna att umgås med andra vuxna hundar är S ett självklart val, det kan Tuffa skriva under på som umgåtts med S sedan hon var en lite valp. S var en fantastisk storasyster redan när vi hade våran T kull och Tuffa älskar verkligen sin storasyster!

Nu är det snart natti från valplådan. Till helgen väntar mycket spännande utmaningar för glassarna när valplådan ska öppnas upp och världen blir större!

Skön stil smileyDe tar mer och mer platssmiley
Träning pågårsmileySuddiga bilder på rörliga valpar smiley

smiley

Vi hörs // Lena