Fredag firade kennelpappan födelsedag, inget större kalas med tanke på situationen här men barn och barnbarn var här på tårta och valpmys. Valparna kommer gärna upp i famnen på våra barnbarn när de sitter med dem i valplådan. Mycket värt är det att ha tillgång till barn som vet hur man ska uppföra sig med de små.

På lördag var det glassarnas tur att fira 3 veckorsdag. Det firade vi genom att öppna upp valplådan och att de fick fri tillgång till hela valprummet. När lådan öppnades upp på ena kortsidan började de så smått att dra sig mot kanten. Men hjälp vilket stup denna kant var för dem. Efter att mer eller mindre ha ramlat över kanten och för att sen snabbt ta sig tillbaka till lådan blev nyfikenheten för stor och snart var alla 4 ute på golvet. Pipande undersökte de sin nya omgivning och trots gamla trasmattor som är utlagda kom de så klart utanför dem och det hala golvet var inte så lätt att hantera när man nyss lärt sig att gå. Efter ett tag fick de kravlat sig upp på madrassen som ligger på golvet. Där väntade mamma Fräcka och efter en stunds chillande i mjölkbaren däckade alla och sov en bra stund efter alla nya intryck.

Senare på lördag eftermiddag var det dags för vägning och kloklippning, inga större bekymmer och vi är tacksamma att ingen av valparna har baksporrar vilket minimerar framtida kloskador då sporrar inte allt för sällan skadas när riesenracerna kör full fart i terrängen. 3 veckorsdagen innebär också den första avmaskningen. Även det gick bra, alla smackade och fick i sig sin dos trots att det nog inte smakade lika gott som nötfärs.

I och med att valparna flyttat ur lådan är grinden till rummet borta. Nu har vi satt upp en skiva i dörren för att hålla valparna på plats och Fräcka kan gå in och ut som hon vill. Tuffa och Ojzan vet att det är private area. De har nu för första gången sen valparna föddes fått tillåtelse att gå in i rummet för att se på de små på nära håll. Ojzan var inne och gav dem en slick var och gick sen ut igen. Tuffa stod en lång stund utanför och funderade på om det verkligen var ok att gå in. Till slut bestämde hon sig för att ”jag ser lika bra här utanför” Väldigt intresserad men nöjer sig än så länge för att stå på andra sidan dörrskivan och nosa på sina småsyskon. Blir nog roligare framöver!?

Nu väntar sängen här och det är skönt att återigen få sova i min egen säng efter drygt 3 veckor i valprummet och i den mindre bekväma smala säng som jag och Fräcka trängts i. Trångt är det väl fortfarande då alla 3 flickor sover i sängen med mig och Anders men det känns ändå lite mer som hemma.

Så här sa vågen i lördags:

88:an 3045 g, Piggelin 2860 g, Nogger 2545, Tip Top 2585 g. Tjocka små glassar det här!

88.an poserar smiley
Tip Top har hittat en skön sovplats i valprummet smileySöta Piggelin smiley
Nogger spatserar omkring smileyNytt rum, bäst att sova på sakensmiley
Söligt och gott smiley
Vägningsdags smiley

Vi hörs // Lena