Tiden bara rusar i väg och i går var det redan 4 veckor sedan U-kullen såg dagens ljus, och 4 veckor kvar tills de är mogna för att flytta hem till sina nya hussar och mattar. Ett par av valparna kommer att få bo kvar något längre för att det ska passa så bra som möjligt med ledigheter osv. 

Veckan som gått har varit lugn och fin. Det är än så länge små snälla valpar som låter oss sova om natten och vi behöver inte heller än gå upp i svinottan. Jag har haft sen jobbvecka och kommer då hem vid 00,30 på natten då har de vaknat till när de stora hundarna rusar förbi deras rum för att möta mig. Ibland slår de sig till ro direkt, om inte räcker det med att jag och Fräcka satt oss i valprummet en stund. Sen har jag fått sova tills klockan ringt vid 08,30. Fräcka sover med oss men tar sig en tur till valparna nattetid för att kolla läget och ge dem lite di. 

Mat serveras nu 3 gånger om dagen, Doggy Robur valpfoder i majsvälling, alla äter gemensamt ur samma form. Bordsskicket är faktiskt hyffsat om jag jämför med tidigare kullar. En och annan tass hamnar så klart i maten men än har ingen lagt sig i matskålen. Tidigare har vi haft valpar som gjort magplask i maten eller gått i matkoma och somnat innan de hunnit lämna matrännan.

På 4 veckorsdagen var det dags för utomhuspremiär i solskenet. Vi lastade ut glassarna genom fönstret och satte ner dem på en hundpläd. Det var spännande och snart var alla utanför pläden och fick känna på hur det var att gå runt i gräset. Första gången utomhus blir en kort stund, många nya intryck för de små. Lite häng i mjölkbaren fick avsluta stunden utomhus innan det var dags att komma in igen. Sen slocknade alla i en hög och sov en bra stund. Mycket som ska lagras på hårddisken. Även i dag har vi haft fint väder och proceduren kunde upprepas. 

Lite besök har vi också hunnit med. Glassarna har fått träffa nya människor samt fått bekanta sig med systrarna Tuffa och S som skött sig fint. De upptäcker också varandra mer och mer, de brottas och morrar mot varandra. 

Nu hoppas vi på fina höstdagar så att valparna ska kunna få njuta av att vara ute mer och mer. 

  

Fint bordsskick

88:an njuter i gröngräset

Lilla söta Nogger

Tip Top bekantar sig med en blyg Tuffa

En av glassflickorna

Ojzan är så klart med och kollar läget

Vi hörs//Lena