Dags för ny biltur, denna gång gick färden till vår veterinär i Alingsås. Även denna gång blev det en biltur på ca 2 mil enkel resa med sjungande små glassar. Alla 4 lastades in i undersökningsrummet och missnöjet efter bilresan var som bortblåst. Alla var mycket intresserade av den nya miljön och körde fullt riesenröj inne på rummet. Människorna som kom in möttes av glada valpar och blev rejält hälsade på. Veterinär Vita som besiktigade gillade kvartetten skarpt och skrev som kommentar ”väldigt social och trevlig kull”. Gudmor Mikaela hade fixat tiden så att vi fick Vita som veterinär. Vita ville gärna besiktiga kullen då hon gillar Fräcka skarpt och har besiktigat alla Fräckas valpar. När alla var klara och fått sina nya identiteter mm rullade vi hemåt igen. Resan hem var något lugnare och på denna resa var det ingen som kräkts i bilen. Återigen nya intryck och en lugn kväll med trötta små. 

Lilla Piggelin som numera bär namnet Uraxa flyttade till västkusten i fredags. Hon flyttade hem till Helen och hennes familj. Helen har sen tidigare Bardlands Prins Gaston som är 9 år.  Helen har rapporterat att allt gått bra. Vad Gaston tycker är jag osäker på. Men som den stabila hane han är tacklar han nog situationen med den lilla nya tösen bra. 

På lördagen var det dags för lilla Nogger att flytta. Nogger heter numera Bardlands Underbara Ulla. Flytten gick till Varberg hem till Kristin och hennes flock. Även där har det gått bra och våra små glassar är nog överförtjusta över att ha fått egna familjer som ser till att de får den tid de behöver och för att utvecklas.

88.an heter numera Bardlands Unika Huxii. Han kommer att bo kvar här ett tag till för att få den bästa starten när han flyttar hem till pappa Sixten. Då när det blir dags om ca 10 dagar har husse Henrik fixat lediga dagar och kan ägna sin tid och fulla uppmärksamhet åt den nya familjemedlemmen. Under tiden här har Unika Huxii regelbundet träffat både pappa Sixten och nya husse och matte. De har alla redan knutit starka band och kärleken är ömsesidig.  

Lilla Tip Top heter nu Bardlands Unni. Hon blir kvar längst innan hon flyttar till Malmö och matten Helen. Att hon blir kvar beror även här att det ska passa så bra som möjligt med ledighet för Helen och bli så bra som möjligt i starten till det nya livet. 

Så summa summarum, 2 valpar kvar en tid innan allt återgår till det normala. Vi kommer att hitta på en hel del kul här under tiden. 

På väg till veterinären

Spännande rum

Uraxa får OK stämpel

Helen och Barldands Uraxa

Kristin och Bardlands Underbara Ulla

Huxii och Unni är med och hämtar ved