Nu har det gått en vecka sedan Uraxa och Underbara Ulla flyttade hemifrån. Vi har fått flera rapporter från dem som talar om att de gillar sina nya liv, är framåt och har stor nyfikenhet på det nya livet. För Unika Uxii och Unni börjar nedräkningen nu på allvar innan de får flytta hem till sina nya familjer. Det är nog inte bara dom som längtar efter att få mera uppmärksamhet, egen tid och utveckling i det nya livet som väntar. Vi väntar faktiskt också på att få återgå till det normala livet och få återställa hemmet till det normala. Slippa kissiga tidningar, och att hela tiden behöva kliva över kompostgaller, höra missnöjda valpar tidiga mornar och sena kvällar och att kunna ägna oss fullt ut till våra 3 allt mera understimulerade hundar. Samtidigt kommer vi att sakna allt som valparna gett oss. Det har som vanligt med en kull valpar varit oerhört spännande att följa utvecklingen, vi har liksom levt i en bubbla här när allt kretsat kring de små liven och både jobb och övriga hundar har fått komma i andra hand. En helt otroligt fin tid, men allt har sin tid och vi är övertygade om att alla 4 kommer att få fina aktiva liv med mycket kärlek. 

Veckan som gått har Unni och Huxii fått mera tid att undersöka livet utanför valphagen vilket de har uppskattat. Och i takt med att världen växer, växer också missnöjet med att vara själva i valprummet nattetid. Huxii har flera gånger lyckats att ta sig över skivan till valprummet trotts att kennelpappan höjt ”ribban” har han lyckats att ta sig över och kommit glatt ut ur rummet både allt för tidiga mornar och sena kvällar. Efter lite irritation smälter hjärtat när man ser hur nöjd han blir då han lyckats. Bara att kliva in i valprummet för oss och efter lite mys somnar de om gott. 

I dag har Huxii och Unni haft besök av pappa Sixten. Dom ser verkligen upp till pappa och svansar glatt efter honom, medans han i sin tur helst svansar efter sin fru Fräcka. Huxii fick gå med pappa och nya flocken upp i våran skog på upptäcktsfärd och svampplockning vilket han tyckte var spännande. Och vi tackar för fina kantareller från vår skog. Medans Huxii var på äventyr fick Unni egen tid med oss. 

Nu går vi in i sista veckan med de små. På schemat står en ny biltur till vår veterinär för ombesiktning plus en massa bus och troligtvis lite för lite sömn för vår del. 

Unni och Huxii

Unni in action innan läggdags

Huxii, vi väntar på John Blund

Unni på äventyr i hagen

Fönsterprydnad

Kul med mamma o pappa, syster och nanny i hagen

Vi hörs // Lena